Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Καταγγέλλουμε τις φασιστικές απόψεις και λογικές που εκφράστηκαν στο 2ο Λύκειο Συκεών Θεσσαλονίκης. Θεωρούμε πως η κατάληψη που πραγματοποιήθηκε δεν οφείλεται στο ότι οι μαθητές απέκτησαν φασιστικές αντιλήψεις και ρατσιστικά αισθήματα. Τις ευθύνες θα τις αναζητούσαμε στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννάει το φασισμό και στα κάθε λογής φασιστικά μορφώματα που σπέρνουν ρατσιστικό δηλητήριο. Εν απουσία ισχυρού μαθητικού κινήματος, η οργή και η αγανάκτηση που όλοι νιώθουμε, για το μέλλον και τα όνειρα που μας κλέβουν, κάποιες φορές διοχετεύεται σε αδιέξοδες εώς και επικίνδυνες για εμάς λογικές.
Ευθύνες έχουν επίσης και όλοι αυτοί που εναντιώνονται και βάζουν συνεχώς εμπόδια στη διάθεση της νεολαίας να αμφισβητήσει το σάπιο πλαίσιο που της θέτουν. Φυσικά, η κατάληψη την οποία υποκίνησαν ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία, λόγω της τροπολογίας που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για την παραχώρηση δικαιωμάτων στη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» (!), εξελίχθηκε ανενόχλητη από την αστυνομία τον εισαγγελέα και όλη τη λάσπη που δέχονται τέτοιες ενέργειες των μαθητών, όταν συνδέονται με αγωνιστικό περιεχόμενο και πηγαίνουν κόντρα στις επιδιώξεις του συστήματος.
Ούτε οι διευθυντές είναι ουδέτεροι, ούτε η αστυνομία και οι δικαστές. Φασίστες δολοφόνοι και τραμπούκοι, πρόθυμοι για τις βρώμικες δουλειές του συστήματος, αθωώνονται και κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ αγωνιστές που σηκώνουν το κεφάλι κατηγορούνται ως τρομοκράτες και φυλακίζονται. Μαθητές από το Κιλκίς, το Ρέθυμνο που «τόλμησαν» να κάνουν καταλήψεις βρέθηκαν στα δικαστήρια.
Μας θέλουν σκυφτούς και φοβισμένους γιατί μας φοβούνται. Φοβούνται την οργάνωσή μας, τους αγώνες μας, τις καταλήψεις μας. Για αυτό θέλουν την αστυνομία να κάνει περιπολίες έξω από τα σχολεία, για αυτό μας τρομοκρατούν. Όμως, η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι.

Είναι αναγκαίο οι μαθητές να ενισχύσουμε τα συλλογικά μας όργανα (15μελή, 5μελή), να συζητήσουμε για τις πραγματικές μας ανάγκεςκαι να αντισταθούμε σε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν. Τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση στα σχολεία, έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένα ακόμη πιο ταξικό σχολείο, όπου δε θα χωρούν τα παιδιά των φτωχών οικογενειών. Ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο, με διπλές πανελλαδικές εξετάσεις, που θα μας κάνει τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη και θα βάζει περισσότερους φραγμούς στο να συνεχίσουμε τις σπουδές μας. 
Να αγωνιστούμε στο πλευρό των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών, των γονιών μας και συνολικά του λαού, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, που συντηρεί και ενισχύει την πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας απέναντι σε όποιον αγωνίζεται, δίνοντας νομιμοποίηση και χώρο στους φασίστες.

Καλούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους, κάθε προοδευτικό, δημοκράτη άνθρωπο να καταδικάσει τέτοιου είδους φασιστικές λογικές και πρακτικές. Μόνη διέξοδος οι αγώνες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου