Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ...Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!

Γιατί γνωρίζουμε πως κάθε φορά που οι εκπρόσωποι του συστήματος (παλιοί και νέοι) μιλούν για ειρήνη, οι λαοί ρημάζονται και παιδιά πεθαίνουν. Όταν μιλούν για ανάπτυξη και καλυτέρευση των ζωών μας, νέα μέτρα, μειώσεις μισθών και απολύσεις είναι καθοδόν. Όταν το Υπουργείο Παιδείας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ μιλούν για κατάργηση των Πανελληνίων και δημιουργία ενός πιο δίκαιου εκπαιδευτικού συστήματος, γνωρίζουμε πως μας ετοιμάζουν ένα όλο και πιο ταξικό σχολείο, όπου τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών δεν θα έχουν θέση.
Θέλουν να κάνουν τέσσερα χρόνια το Γυμνάσιο με εξετάσεις από τράπεζα θεμάτων, οι οποίες θα καθορίζουν ποιοι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν στο διετές Λύκειο. Θα ξεμπερδεύουν έτσι νωρίτερα με αυτούς που όπως λένε «δεν το έχουν και τόσο». Στο Λύκειο όσοι «αξίζουν» θα μπορούν να πάρουν Εθνικό Απολυτήριο, αφού περάσουν φυσικά κάποιες «δοκιμασίες». Όχι κάτι σπουδαίο! Εξετάσεις από τράπεζα θεμάτων, διπλωματικές εργασίες με τη βοήθεια φροντιστηρίων, συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, μαθητικούς διαγωνισμούς, κ.ά. Αυτά τα λίγα και απλά! Και όσοι στοχεύουν σε υψηλόβαθμες σχολές θα πρέπει να δίνουν και νέες εξετάσεις που θα επιλέγει το κάθε Πανεπιστήμιο (όχι απλά δεν καταργούν τις Πανελλαδικές μας τις βάζουν διπλές και τριπλές). Οι υπόλοιποι που δεν προσπάθησαν και τόσο (δε ξόδεψαν δηλαδή αρκετά χρήματα σε φροντιστήρια) θα πρέπει να αρκεστούν σε ένα Πιστοποιητικό Σπουδών (με διαφορετικά δικαιώματα).
Και όλα αυτά γιατί όταν οι εκπρόσωποι του συστήματος μιλούν για τη νεολαία, αναφέρονται σε μια νεολαία που τη θέλουν σκυφτή και υποταγμένη, εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας να κατηγορεί τον εαυτό της (ή τον διπλανό της) για όσα συμβαίνουν. Θέλουν να μας προετοιμάσουν από σήμερα για τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες και την ανεργία του αύριο, στις οποίες ήδη βρίσκονται οι γονείς μας. Μας τσακίζουν κάθε δικαίωμα, μας τρέχουν σε μαθητοδικεία (ένοχοι κρίθηκαν 13χρονοι μαθητές γυμνασίου στο Κιλκίς μετά από μήνυση της διευθύντριας) και δε διστάζουν όταν σηκώνουμε κεφάλι να μας δολοφονούν, όπως έκαναν πριν χρόνια με έναν συμμαθητή μας.
…με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας.
Όταν όμως εμείς μιλάμε για τη νεολαία, αναφερόμαστε σε μια νεολαία που αντιστέκεται και αγωνίζεται στο πλευρό των γονιών μας και του υπόλοιπου λαού για να χαράξει διαφορετικά τη ζωή και το μέλλον της. Κόντρα στη τρομοκρατία του συστήματος, τη ποινικοποίηση καταλήψεων και αγώνων, να στηρίξουμε τα συλλογικά μας όργανα (5μελή, 15μελή) και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα μέσα από τις συνελεύσεις μας.
Να βγούμε όλοι μαζικά στους δρόμους…

6/12 Πορεία αγώνα και μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου

8/12 Απεργιακή συγκέντρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου