Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δεν είναι «µαγκιά», δεν είναι αντίσταση! ...


Είναι υποταγή στην πιο µαύρη εξουσία!
«Σοφοί» αναλυτές, δηµοσιογράφοι και λογοτέχνες που πληρώνονται και υπηρετούν την εξουσία διαπιστώνουν ότι η νεολαία παραδόθηκε στο φασισµό αναλύοντας τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» στους νέους και µελλοντικούς ψηφοφόρους. Μιλάνε όλοι αυτοί που, χρόνια τώρα µέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια που ελέγχουν, προβάλλουν τις απόψεις και το «έργο» της Χρυσής Αυγής. Που ενισχύουν µε κάθε τρόπο τις φασιστικές ενέργειες του κράτους και κάθε είδους παρακρατικών συµµοριών. Που καλλιεργούν το ρατσισµό, τον πανικό και την ξενοφοβία. Πως φταίνε τάχα οι µετανάστες για την ανεργία. Είναι οι ίδιοι που µε την πολιτική τους µας οδηγούν στην εξαθλίωση, που τσακίζουν το µέλλον και τα όνειρά µας.
Όµως, ακόµα και όσοι νέοι δηλώνουν σήµερα υποστηρικτές της, πολύ σύντοµα θα ανακαλύψουν πως πίσω από το περιτύλιγµα της «Χρυσής Αυγής» βρίσκεται το πιο µαύρο σκοτάδι της Ιστορίας .

Γιατί δεν είναι «µαγκιά» τα «λιονταρίσια κορµιά» της ΧΑ (όπως λέει ο… ύµνος της), να δέρνουν και να δολοφονούν ανυπεράσπιστους µετανάστες, µε την αστυνοµία να τους κλείνει το µάτι και να τους προστατεύει αδιαφορώντας...
Γιατί δεν είναι «µαγκιά» οι ροπαλοφόρες παρελάσεις (πάλι κάτω από την µύτη της αστυνοµίας) και οι κραυγές για «αίµα και τιµή», οι ναζιστικοί χαιρετισµοί στους δρόµους και στα γήπεδα.
Γιατί δεν είναι «µαγκιά» οι δολοφονικές επιθέσεις σε νεολαίους αγωνιστές, όπως αυτή που έγινε το 1998 στον αγωνιστή φοιτητή ∆. Κουσουρή (που παραλίγο να τον αφήσει νεκρό ή «φυτό») από τον τότε υπαρχηγό της οργάνωσης που (πάλι µε την κάλυψη της
αστυνοµίας) διέφευγε για χρόνια τη σύλληψη!
Γιατί –προφανώς-δεν είναι µαγκιά για την κορυφαία στη νεοελληνική Ιστορία εξέγερση της νεολαίας, το Πολυτεχνείο, να δηλώνει ο αρχηγός της ΧΑ πως «δεν πλάκωσε κανένα τανκ τα παλικάρια» και πως η δικτατορία του 1967 «δεν ήταν το µεγαλύτερο κακό».
Γιατί δεν είναι αντίσταση «στο κράτος και την ολιγαρχία» να κρύβεις ότι για την ανεργία και τις απολύσεις τόσο για τους έλληνες όσο και για του µετανάστες ευθύνεται το κεφάλαιο και ο καπιταλισµός µε την κρίση του και όχι όσοι δεν έχουν στον ήλιο µοίρα.
Γιατί αντίσταση στο µνηµόνιο δεν κάνει όποιος τα βάζει γενικώς µε τους ξένους, αλλά αυτός που αγωνίζεται για την πραγµατική εθνική ανεξαρτησία, για έξοδο της χώρας από τη λυκοφωλιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να φύγουν οι ξένοι ιµπεριαλιστές από την πατρίδα µας!
Γιατί η «αλληλεγγύη ανάµεσα στις τάξεις», η «ενότητα της φυλής» η θέση πως «µέσω του ηγέτη ο λαός ασκεί την απόλυτη εξουσία του» είναι η ιδεολογία του πιο σκοτεινού, του πιο αιµατοβαµµένου, του πιο φρικιαστικού καθεστώτος που γνώρισε η ανθρωπότητα: του φασισµού. Ενός καθεστώτος που και τότε µε συνθήµατα ενάντια στην «ολιγαρχία του πλούτου» τάχα και στους «εβραίους τραπεζίτες» επέβαλλε την πιο κτηνώδη εξουσία της πλουτοκρατίας στους λαούς που βρέθηκαν κάτω από την µπότα του. Και που σήµερα, µπορεί να χρησιµοποιηθεί για να φιµώσουν, να τροµοκρατήσουν τις αντιστάσεις µας ενάντια στα µαύρο µέλλον που µας ετοιµάζει η σηµερινή πλουτοκρατία. Αλήθεια, εµείς που αντιδρούµε στις σηµερινές εξουσίες θα θέλαµε να µαντρωθούµε στο (ανορθόγραφο εξ άλλου) «ηγέρθητο» τύπων όπως αυτών στο µετεκλογικό βίντεο της Χρυσής Αυγής; Εµείς που στις µαθητικές καταλήψεις ήρθαµε αντιµέτωποι µε τις εισαγγελικές διώξεις και τα «µαθητοδικεία», τι κοινό έχουµε µε τους ντυµένους στα µαύρα τύπους που ξετρυπώνουν πίσω από τα ΜΑΤ, χτυπάνε και συλλαµβάνουν διαδηλωτές;
Οι νέοι και οι νέες όχι µόνο δεν έχουν κάτι κοινό µε τις ορδές του νεοφασισµού που ονοµάστηκε «νεοεθνικισµός», αλλά όσο αγωνιζόµαστε για τη ζωή µας τόσο θα βρισκόµαστε απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι… Τόσο θα αποκαλύπτουµε και θα αποµονώνουµε και όλους όσοι τους βάζουν πλάτη! Όσο αναπτύσσουµε τους αγώνες µας και θα αντιµετωπίζουµε την κρατική τροµοκρατία και το φασισµό τόσο θα ανακαλύπτουµε ότι τα «λιονταρίσια κορµιά» και οι «σταυραετοί» της «Χρυσής Αυγής» είναι τα πιο µαύρα όρνια της εξουσίας των κεφαλαιοκρατών, τα πιο «Σκουριασµένα Μεσάνυχτα» που γνώρισε η ανθρωπότητα…
Και που για να µην τα ξαναζήσει εµείς, οι νέοι και οι νέες, θα δώσουµε το δικό µας βροντερό παρόν!
Μάης 2012
Μαθητική Αντίσταση
Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου